Almalé házi készítése
A házi almából készített gyümölcslé az egyik legelterjettebb módja az almafelesleg felhasználásának az adott szezonban. A legtöbb gyümölcstermelő jól ismeri az almafelesleg kihasználásának szezonális problémáját. Az almapürével teli fagyasztó, az újabb almáspite, vagy a rotható almák látványa nem a legmegnyugtatóbb. Erre a problémára egy must készítésére alkalmas berendezés lehet a válasz, amelyet világszerte egyének és cégek is használnak. Egyszerű módon segít felhasználni a fennmaradt almát akár 70%-os hozammal, így Önt és a családját több liter, frissen préselt almalével jutalmazza meg közvetlen fogyasztásra, hosszú távú raktározásra, esetleg alkoholos italok készítésére.
A friss, házi préselt gyümölcslé sokkal finomabb mint a legtöbb gyümölcskoncentrátumból iparilag gyártott almadzsúsz. A különbség rögtön látható és ízlelhető. Az alma ízskálája olyan széles akár a boré, és ezért öröm kísérletezni a különféle fajtákkal és keverékekkel. Ön és a családja is imádni fogja. A saját házi almából készült gyümölcslé ideális azok számára, akik tartanak a permet maradványaitól. Ön fogja legjobban tudni, hogy miből készült az almalé.