Kde začať
Vessünk egy pillantást a házi almalé előállításának folyamatára, amelyhez 2 folyamat, az alma zúzása és mechanikus préselése szolgál útmutatásként.
Gyümölcsdarálók és prések széles választékát kínáljuk különböző gyártási mennyiségekhez. A megfelelő zúzó és préselő kiválasztásához a következő kérdésekre kell válaszolnia:
Mennyi almám lehet?
Az alma hozama évről évre változó, és jó évben egy közepes méretű fa 50 kg, egy nagy fa (az a fajta fa, amely alatt sétálhat) pedig körülbelül 250 kg termést hozhat. Függetlenül a saját fák hozamától, valószínűleg még szegény években is elegendő mennyiségű almát kapunk a barátoktól és a szomszédoktól.
Mennyi gyümölcslevem lesz az almákból?
Az almák tömegének legalább 50 százalékából vagy akár többből is gyümölcslé van. Körülbelül 10 kg almából 5 l lé lesz.
Mennyi gyümölcslevet akarok készíteni?
A gyümölcslé fagyasztható vagy pasztőrözhető hosszú távú tárolás céljából, vagy készítheti belőle CIDER-t - burcsákhoz hasonló enyhén erjesztett ital.
Mennyibe fog kerülni?
A cégünk által szállított berendezések kiváló minőségűek, hosszú élettartammal rendelkeznek, és hosszú távú befektetésnek kell tekinthetőek. Ha az anyagiak korlátozottak lesznek, jobb az elején megvenni a lehető legnagyobb préselőt, amit megengedhet magának (ez a jövőben meghatározza a gyümölcslé készítésének mennyiségét),vazzal, hogy a zúzó megvásárlását későbbre halasztja. Bár az alma minőségi zúzása elengedhetetlen része a gyümölcslé folyamatának, manuálisan is elvégezhető, ha az almát kézi mozsárral összezúzzuk. Fontolja meg a felszerelés vásárlását barátaival és szomszédaival közösen a költségek elosztása érdekében. A gyümölcspréselés ideális közösségépítéshez.
Itt megtalálja kezdő szettjeink ajánlatát.
A folytatáshoz kattintson Gyümölcskészítés-re.