Fromase® 220 TL Tejoltó BF 1000 ml

NOVINKA

Fromase® 220 TL Tejoltó BF 1000 ml

Rating

4.39/5 (51x)

Folyékony tejoltó, különféle sajtok gyártásához tehén-, juh- és kecsketejből. Származási ország Franciaország. A tejoltó gyártója a VLM. Többet olvasni

3-5 napon belül

5400 Ft

Raktározási szám: 2004004

Leírás

Csomagolás:
műanyag palack, térfogata 0,10 l
Tárolás és eltarthatóság:
tárolási körülmények között (4-8 ° C hőmérséklet) az eltarthatósági idő legalább 12 hónap a gyártás dátumától számítva
Összetétel:
mikrobiális folyékony tejoltó, amely megegyezik a borjú gyomrából származó kimozinnal, aktivitás 220 IMCU / ml; tiszta világosbarna vagy sárga-barna folyadék (festetlen), nátrium-kloriddal tartósítva, nem tartalmaz GMO-t
Ajánlott adagolás:
1,5 - 3,0 ml / 10 l tehén, kecsketej; 5 ml / 10 l juhtej

Folyékony oltó alkalmazása friss (csomós) sajt gyártása során:

tej hőkezelése (pasztőrözés) - a minőségi sajt előállításához hőkezelt (pasztőrözött) tejet kell használni, melyet 72-75 ° C hőmérsékleten, 1-2 percig kezeltek
tejkultúra hozzáadása, tej oltása - a hőkezelést követően a tejet 30-40 ° C oltási hőmérsékletre hűtik (a sajt típusától függően), először a tejszín kultúrát adják hozzá (a megfelelő mennyiségű feldolgozott tej adagolásában), majd oltják 1,5 - 3,0 ml / 10 liter tehén- és kecsketej, ill. kb. 5 ml / 10 liter juhtej (az oltó adagolása a tej minőségétől és savasságától is függ; nagyobb adag oltóval gyorsabban koagulálhat a tej, de a sajt keserű lehet); az oltó erős, ezért használat előtt hideg ivóvízzel kb. 1:10 arányban hígítják; a fenti oltóadagoknál a tejnek kb. 15 perc alatt el kell kezdeni koagulálni
tejalvadék feldolgozása - a tejet 30-40 percig kell hagyni hűlni (megkeményedésig), amíg szilárd nyers avadék képződik, amelyet egy éles késsel kb. 1 x 1 cm méretű kockákra vágunk; szeletelés után hagyja az alvadékot körülbelül 10 percig állni; miután a savó felszínre kerül, az alvadékot sajtszemcsékre vágják, amelyet rövid szünetekkel 30-60 percig kevernek
sajtszemcse formázása - majd a sajtszemcséket ponyvába vagy lyukasztott formába öntik (ha a sajtot formába teszik, a formát többször el kell forgatni)
a sajt további feldolgozása - a savanyú sajtot meg lehet sózni, ízesíteni, tovább lehet dolgozni gőzöléssel (sajt gőzölése forró vízben 75-85 ° C hőmérsékleten, majd sózás sós lében), füstölés, nyersnyagként felhasználható bryndza vagy más készítésénél.

Fórum 0

Új hozzászólás

Ellenőrző kód

i

* (Kötelező)

Fromase® 220 TL Tejoltó BF 1000 ml
Fromase® 220 TL Tejoltó BF 1000 ml

5400 Ft

New product question

Ellenőrző kód

i

Alternatív termékek

Privacy preferences
__cookiemgr_infotext__

Privacy declaration

Show details
Our webpage stores data on your device (cookies and browser's storages) to identify your session and achieve basic platform functionality, browsing experience and security.
__cookietype_func__
__cookietype_analytic__
We may use cookies and third party tools to enhance products' and/or services' offer of ourselves or those of our partners, its relevancy to you, based on products or pages you have visited on this site or on other websites.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Product has been added to the cart
Folytatni a vásárlást Megbízás