Menu

Préselés

Alma préselése

 

Az almák összezúzása után hagyományos gyümölcsbálázó prések segítségével a további feldolgozásukra kerül sor. A lereszelt almát felváltva hálóba teszik több egymásra helyezett lemez közé, majd a felső lemez rögzítése után felülről egy dugattyúval összepréselik. Ez elegendő nyomást hoz létre, és a lé a háló résein keresztül a prés alaplemezére áramlik, majd a lefolyónyíláson keresztül a gyűjtőedénybe vagy közvetlenül a kancsóba folyik. A mechanizmust úgy tervezték, hogy megakadályozza a magok és a szilárd részek távozását. A gyümölcsborok készítéséhez pontosan ezt a típusú bálázó prést ajánljuk, mivel ezzel nagyobb hozam érhető el. A nagyobb volumenű termeléshez víznyomásos vagy szalagpréseket alkalmazunk. Amint a törköly kellőképpen összenyomódik, a dugattyú nyomása megszűnik, a törkölyt eltávolítják, és további almarétegeket helyeznek a lemezek közé. A préselt törköly komposztálható vagy állati takarmányként felhasználható. A gyakorlatban óránként három vagy több préselést kellene tudnunk végrahajtani.
Az így préselt almalé természetesen zavaros lesz a nagyon apró részecskék tartalma miatt, amelyek nagyban befolyásolják a lé ízét és állagát, a levet semmiképpen sem kell szűrni. A friss gyümölcslé annyira finom, hogy egészen biztosan nem akad olyan személy, aki ne kóstolná meg azonnal. Ha hosszabb ideig szeretné tárolni a gyümölcslevet, olvasson tovább a gyümölcslevek hosszú távú tárolásának lehetőségeiről.

 

Itt találja a gyümölcspréseléshez alkalmas berendezéseink teljes kínálatát.

 

A folytatáshoz kattintson a Gyümölcslé tárolása-ra.

Adatvédelmi beállítások
Sütiket használunk a weboldal látogatottságának fokozására, teljesítményének elemzésére és a használatra vonatkozó adatok gyűjtésére. Ehhez harmadik féltől származó eszközöket és szolgáltatásokat használhatunk, és az összegyűjtött adatokat továbbíthatjuk az EU-ban, az USA-ban vagy más országokban lévő partnereknek. A "Minden cookie elfogadása" gombra kattintva Ön kijelenti, hogy beleegyezik ebbe a feldolgozásba. Részletes információkat alább talál, illetve beállíthatja a beállításait.

Adatvédelmi nyilatkozat

Részletek megjelenítése
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
A termék a kosárba került
Folytatni a vásárlást Megbízás