Menu

Farmárik Mustoló üzem

  • Muštáreň Farmárik
  • mustovanie
  • Muštáreň Farmárik
  • mustovanie
  • Előző
  • Következő

A Farmárik Mustoló üzem Bolesó (Bolešov) községben található, amely a Felső-Vágmente régióban, a Fehér-Kárpátok hegylábánál helyezkedik el, és történelmi szempontból gyümölcstermesztő vidékként ismert. A Fehér-Kárpátok térségében sok régi gyümölcsös található, amelyek számos ősi gyümölcsfajtát rejtenek kincsként. Bár ezek nem tűnnek olyan vonzónak, mint a modern, nemesített fajták, viszont sokkal ellenállóbbak a különböző kártevőkkel és betegségekkel szemben, valamint jóval magasabb a vitamin- és ásványianyagtartalmuk.

A kereskedelmi célú gyümölcsfeldolgozást – gyümölcsbor előállítását, 2010-ben kezdtük meg, amikor egy kisebb mobil gyümölcsprést vásároltunk, és gyümölcsfeldolgozó szolgáltatást kezdtünk kínálni a helyi termelőknek. Később, 2015-ben sikeresen üzembe helyeztünk egy új, technológiailag a lehető legmodernebb gyümölcsfeldolgozó berendezést.  A gyártósor 500 kg/h feldolgozási kapacitással rendelkezik, és képes a gyümölcsök és zöldségek automatikus mosására, aprítására, préselésére, magtalanítására és pasztőrözésére, amelyek utólagosan Bag in Box adagolókba vagy palackokba csomagolhatók.

A gyümölcsborok előállításának története családunkban meglehetősen régi. Családunk már a 20. század elején rendelkezett egy lisztőrlő malommal az Illavai járásban található Vöröskő (Červený Kameň) nevű községben, és dédnagyapám a malomkereket működtető vízenergiát már akkor felhasználta a gyümölcsborok előlállítására. 

Kemény fából készítette az első srótolót, valamint egy nagy "prést", ahogy azt akkoriban nevezték, és a környékbeli gazdák a gabonán kívül gyümölccsel teli zsákokat is szállítottak hozzá szekéren, majd fahordókban vitték haza a kipréselt gyümölcslevet

Akkoriban hazánkban még nem pasztőrözték a gyümölcslevet, mindenki fogyasztotta, beleértve a gyerekeket is, mégpedig annak mindenféle formájában. A friss gyümölcslétől a burcsákon át egészen a gyümölcsborig - mert a pasztőrözés nélküli gyümölcslé mindezeket a formákat felváltotta. A nagymamám a mai napig emlékszik arra, hogy ezt az italt, amikor már megerjedt, szegfűszeggel felforralták, és mindenki forrón itta. És bizony nagyon jó hangulat kerekedett tőle :))))

SAJÁT TERMÉKEINK ELŐÁLLÍTÁSÁN KÍVÜL AZ ÖN ÁLTAL HOZOTT GYÜMÖLCSÖK MUSTOLÁSÁT IS VÁLLALJUK.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT KATTINTSON IDE

Adatvédelmi beállítások
Sütiket használunk a weboldal látogatottságának fokozására, teljesítményének elemzésére és a használatra vonatkozó adatok gyűjtésére. Ehhez harmadik féltől származó eszközöket és szolgáltatásokat használhatunk, és az összegyűjtött adatokat továbbíthatjuk az EU-ban, az USA-ban vagy más országokban lévő partnereknek. A "Minden cookie elfogadása" gombra kattintva Ön kijelenti, hogy beleegyezik ebbe a feldolgozásba. Részletes információkat alább talál, illetve beállíthatja a beállításait.

Adatvédelmi nyilatkozat

Részletek megjelenítése
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
A termék a kosárba került
Folytatni a vásárlást Megbízás