Menu

Útmutató kezdő sörfőzők részére

Útmutató sörfőzéshez sörsűrítményből

 1. Olvassa el figyelmesen a mellékelt utasításokat, és ismerje meg a sörfőzéshez szükséges eszközöket és hozzávalókat.
 2. Mossa el és fertőtlenítse az eszközöket még abban az esetben is, ha azok teljesen újak.
 3. Nyissa ki a konzervdobozban található sörsűrítményt, és kb. 10 perc alatt melegítse fel vízfürdőben, hogy az állaga folyékonnyá váljon.
 4. Öntse a sűrítményt az erjesztő edénybe, öblítse át a konzervdobozt kb. 1 liter langyos vízzel, és adja hozzá az erjesztő edény tartalmához.
 5. Oldja fel a szükséges mennyiségű cukrot 2 liter forró vízben, majd öntse az erjesztő edényben lévő kivonathoz. Adja hozzá a kívánt mennyiségű vizet, keverje el, majd hagyja kihűlni 20°C hőmérsékletre.
 6. Egy sterilizált pohárban oldja fel az élesztőt 150 ml langyos (25°C-os) vízben, keverje el, majd öntse az erjesztő edénybe.
 7. Az edény elkészített tartalmát hagyja erjedni szobahőmérsékleten 7-10 napig.
 8. Amikor a fermentációs dugóban már nem tapasztal semmilyen aktivitást (bugyborákolást), mérje meg az erjesztett sör sűrűségét hidrométer segítségével.
 9. Óvatosan öntse át a sört az erjesztő edényből egy másik edénybe, és hagyja érlelni alacsonyabb hőmérsékleten (max. 20°C, lehetőleg alacsonyabb hőmérsékleten) 2-4 hétig.
 10. Töltse palackokba vagy minihordókba, adja hozzá a további erjedéshez előírt mennyiségű cukrot, és alaposan keverje el.
 11. Ezután következik az egész eljárás legnehezebb része - várjon 6-8 hetet, amíg a sör beérik.
 12. Hívja meg barátait, és kóstolják meg együtt a valódi házisör ízét.

 

 

 

 

Képes útmutató

Adatvédelmi beállítások
Sütiket használunk a weboldal látogatottságának fokozására, teljesítményének elemzésére és a használatra vonatkozó adatok gyűjtésére. Ehhez harmadik féltől származó eszközöket és szolgáltatásokat használhatunk, és az összegyűjtött adatokat továbbíthatjuk az EU-ban, az USA-ban vagy más országokban lévő partnereknek. A "Minden cookie elfogadása" gombra kattintva Ön kijelenti, hogy beleegyezik ebbe a feldolgozásba. Részletes információkat alább talál, illetve beállíthatja a beállításait.

Adatvédelmi nyilatkozat

Részletek megjelenítése
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
A termék a kosárba került
Folytatni a vásárlást Megbízás