Menu

Hogyan készítsünk dzsemet

Hogyan készítsünk dzsemet

 

Igazán ínycsiklandó dzsemek készíthetők gőzfacsaróink segítségével, amelyek a gyümölcs levét gőzzel vonják ki. Vessen véget a gyümölcsfacsarás kaotikus és lassú szűrési folyamatának!

A gözzel történő FACSARÁS ideális a ribizli (fekete ribizli, piros ribizli és fehér ribizli), a kemény gyümölcsök, például a birsalma, valamint a bogyós gyümölcsök, például az áfonya, a málna, a szeder és a bodza esetében. A forró gőzzel történő kíméletes főzés fokozza a gyümölcsök ízét.

Készítsen frissen facsart gyümölcslevet, például birsalmából, kökényből, szilvából, stb. gőz segítségével. Az így nyert gyümölcslé hozamot ezután mérjük le, és öntsük át dzsemfőző edénybe, vagy használhatjuk gőzfacsarónk alsó részét, amely ideális erre a célra. Adjunk hozzá cukrot a receptnek megfelelően, és főzzük addig, amíg eléri a beállított értéket. Töltsük tiszta, meleg befőttesüvegekbe, és azonnal zárjuk le. 

Gyógynövények hozzáadásával is meglehetősen egyszerű módon készíthetünk dzsemeket. Tetszés szerint választhatunk gyógynövényeket, például mentát, tárkonyt, kakukkfüvet, rozmaringot vagy zsályát, amelyeket a főzési folyamat során adjuk hozzá a dzsemhez. Ha  szeretnénk, hogy dzsemeink tiszták, áttetszőek maradjanak, ajánlott a gyógynövényeket muszlinba kötni, és hagyni, hogy a főzés során kifejtsék hatásukat. Alternatívaként, a "könnycsepp-effektus" elérése érdekében, a gyógynövényeket apróra vágva is hozzáadhatjuk a dzsemhez.

 

Kattintson a Gőzfacsarók-ra, és tekintse meg gőzfacsaró berendezéseink teljes kínálatát. 

 

Adatvédelmi beállítások
Sütiket használunk a weboldal látogatottságának fokozására, teljesítményének elemzésére és a használatra vonatkozó adatok gyűjtésére. Ehhez harmadik féltől származó eszközöket és szolgáltatásokat használhatunk, és az összegyűjtött adatokat továbbíthatjuk az EU-ban, az USA-ban vagy más országokban lévő partnereknek. A "Minden cookie elfogadása" gombra kattintva Ön kijelenti, hogy beleegyezik ebbe a feldolgozásba. Részletes információkat alább talál, illetve beállíthatja a beállításait.

Adatvédelmi nyilatkozat

Részletek megjelenítése
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
A termék a kosárba került
Folytatni a vásárlást Megbízás