Menu

Hogyan építsünk elektromos kerítést?

Hozzáadva 9.3.2023 10:14.32 Megjelenítések száma 1705

HOL KEZDJÜK?

Tippek az elektromos kerítés kiválasztásához

Ha még újoncnak számít az elektromos kerítés témakörben, az összes kifejezés és a különböző elemek bonyolultnak tűnhetnek az Ön számára. Még ha ismeri is az elektromos kerítéseket, előfordulhat, hogy nem tud róluk mindent, és elveszettnek érezheti magát a különböző kifejezések között.

Összeállítottunk egy rövid útmutatót, amely segít Önnek az elektromos kerítés létrehozásában, akár több hektárnyi területet szeretne elkeríteni, akár egy kis hordozható kerítést keres ideiglenes legelők kialakításához.

Ako si postaviť elektrický ohradník

A forrás elektromos impulzust generál, amely áthalad a kerítésen (piros). Amikor az állat hozzáér a kerítéshez, az áramkör bezárul, és az elektromos impulzus áthalad a testén, majd a talajba jut (zöld). Ezután áthalad a talajon, a földelőrendszerbe, majd vissza az áramforráshoz.

Ezért fontos a jó földelőrendszer kialakítása. A rossz földelés okozza az elektromos kerítés használói által tapasztalt problémák 9/10-ét. A földelőrendszernek legalább három, egymástól 25-30 cm távolságra elhelyezett, 33 cm-es horganyzott acélrúdból kell állnia, amelyeket egyetlen, az áramforráshoz vezető huzal köt össze. Nagyobb források esetén további földelőrudakra lehet szükség. Kisebb hordozható kerítéseknél a könnyű telepítés és eltávolítás érdekében egyetlen 100 cm-es földelőrúd is elegendő.

Ezen alkotóelemeken kívül további 3 fő elemre van szükség egy működőképes elektromos kerítés kivitelezéséhez: oszlopok, szigetelők és huzal - kötél - szalag:

Stavba ohradníka

Ha az oszlopokhoz nem vezető anyagot (például műanyagot vagy üvegszálat) használunk, akkor nincs szükség szigetelőkre. Kínálatunkban 104 cm-es vagy 140 cm-es kész oszlopokat talál. A fa- és fémoszlopokhoz azonban szigetelők használata szükséges, hogy megakadályozzák a villanyáram átjutását a vezetékből a talajba az oszlopon keresztül. Valahányszor a villanyáram a vezetékből a talajba jut, azt meghibásodásnak nevezzük. Meghibásodást okozhat a túl magas és a vezetékkel érintkező nedves fű, a talajt és a vezetéket érő laza törmelék, ha a szigetelők eltörtek, illetve ha a vezetékek leesnek és érintkeznek a talajjal.

Ezen alkotóelemeken kívül csatlakozókra is szükség lesz a vezeték megfeszítéséhez, hogy feszes maradjon, a vezeték lezárásához a hurok végén, a két vezetékhossz összekapcsolásához, valamint több szál elektromos összekapcsolásához.

A kapuk esetében számos lehetőség létezik. Attól függően, hogy a kaput villamosítani kell-e vagy sem, dönthet úgy is, hogy egyszerűen lezárja és elölről kezdi a kapu körüli kerítéssel. Erre a célra földalatti vagy légkábel használható. Ha a kaput villamosítjuk, akkor kapuhorgony vagy kapukészlet (például elektromos rugós kapu) használható.

A kerítés befejezéséhez szükség lehet bizonyos szerszámokra és műszerekre. A csörlők a kötelek, huzalok és szalagok tárolására és feszítésére szolgálnak. A teszterek segítségével megmérhetjük a kerítésen lévő áramot és feszültséget, hogy meggyőződjünk annak megfelelő működéséről, illetve segítséget nyújthatnak a hibák felderítésében, lokalizálásában és javításában.

Végül ne feledkezzünk meg a figyelmeztető tábláról sem, amelyet a kerítésre kell rögzíteni és tájékoztatni a járókelőket arról, hogy a kerítés feszültség alatt áll. Elsősorban a gyerekek szeretik kipróbálni, hogy "működik-e" :)

Az elektromos kerítés gyors megépítésére akár egy hálót is használatunk. Az elv ugyanaz, csak az oszlopok, szigetelők, kötelek és szalagok helyett egy hálót használunk. A forrás bekötése szintén ugyanúgy történik.

Összefoglalva íme egy áttekintés a szükséges elemekről:

TELJES KÖRŰ AJÁNLAT

Forrás

Földelőrendszer

Oszlopok

Szigetelők

Kötelek, szalagok, zsinórok

Csatlakozók

Kapuelemek

Műszerek

Figyelmeztető tábla

Hálók

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel, bővebb információért forduljon hozzánk. Szívesen segítünk egyedi igényeivel kapcsolatban.

Fórum

(0 hozzászólásokat)

Új hozzászólás

Ellenőrző kód

i

* (Kötelező)

Adatvédelmi beállítások
Sütiket használunk a weboldal látogatottságának fokozására, teljesítményének elemzésére és a használatra vonatkozó adatok gyűjtésére. Ehhez harmadik féltől származó eszközöket és szolgáltatásokat használhatunk, és az összegyűjtött adatokat továbbíthatjuk az EU-ban, az USA-ban vagy más országokban lévő partnereknek. A "Minden cookie elfogadása" gombra kattintva Ön kijelenti, hogy beleegyezik ebbe a feldolgozásba. Részletes információkat alább talál, illetve beállíthatja a beállításait.

Adatvédelmi nyilatkozat

Részletek megjelenítése
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
A termék a kosárba került
Folytatni a vásárlást Megbízás